De toekomst heeft rechten. We hebben deze woorden niet voor niets gekozen.
Jouw toekomst staat op het spel. Het klimaat verandert, veiligheid is geen vanzelfsprekendheid meer, internationale betrekkingen staan openlijk ter discussie en handelsoorlogen tussen de grootste economische mogendheden zetten de boel op scherp. Bovendien voelen mensen zich, door de anonimiteit van internet, gesterkt om hun mening ongenuanceerd te uiten. De maatschappij raakt steeds meer gepolariseerd. De mensheid staat voor grotere uitdagingen dan ooit! Hoe we nu handelen bepaalt hoe de wereld er morgen uit ziet.
Die uitdagingen gaan jou raken. Jij weet dit natuurlijk allemaal al. Je staakt om je stem voor het klimaat te laten horen. Je voert discussies over maatschappelijke thema’s met je vrienden. En je volgt nieuws op de voet. De toekomst voelt onzeker. Dus je wilt dingen veranderen, op jouw manier. Daarom overweeg je een studie te gaan doen met ongekende maatschappelijke relevantie.
Jij kunt een rechtvaardige toekomst afdwingen: met het wetboek in je hand en het recht aan je kant. Spreekt dit je aan? Kom dan Rechten studeren in Maastricht, de meest Europese stad van Nederland. De Universiteit Maastricht is anders dan andere. Tijdens je studie Rechten doe je kennis op over de grote problemen van deze tijd en over hoe jij het Nederlands en internationaal recht kunt inzetten om ze te lijf te gaan.
Universiteit Maastricht werkt met probleemgestuurd onderwijs. Vanaf dag één ga je op een daadkrachtige, actieve en leuke manier aan de slag met mondiale maatschappelijke thema’s. Je werkt met een kleine groep studenten voor een langere periode aan een casus. Je mag je tanden stukbijten op vraagstukken over de thema’s Duurzaamheid & Klimaat, Technologie, Migratie en Veiligheid & Privacy.
Wij hebben jouw handen, hoofd en hart nodig in onze strijd voor een rechtvaardige en duurzame wereld.
Jongeren hebben de toekomst. Maar wij, Generatie Z, geboren na 9/11, weten niet anders dan dat onze toekomst op het spel staat. Er staan ons grote veranderingen te wachten. De Brexit is volop in gang. Internationale betrekkingen staan ter discussie. De zeespiegel staat aan onze lippen. Hoe politici op het mondiale strijdtoneel nu inspelen op thema’s als klimaatverandering, migratie, censuur, polarisatie van de samenleving of verschuiving van politieke en economische grenzen, bepaalt hoe onze wereld er in de toekomst uitziet.
Wij hebben het allemaal niet veroorzaakt, maar voelen straks wel de harde gevolgen. Daarom hebben wij natuurlijk ook een mening. En die laten we luid en duidelijk horen tijdens protesten en op social media. Maar je hoeft niet letterlijk op de barricades om je invloed te laten gelden. Wij halen ons recht op een andere manier. Ook via het recht kun je tenslotte opkomen voor je idealen. Wij, rechtenstudenten van de Universiteit Maastricht, kiezen voor die weg.
Wij willen een rechtvaardige toekomst. Die dwingen we af. Met het wetboek in onze hand en het recht aan onze kant. Onze broedplaats is Maastricht, de meest Europese stad van Nederland en thuis van de jongste universiteit van het land. De Universiteit Maastricht is anders dan andere. Tijdens je studie Rechten doe je kennis op over de grote problemen van onze tijd en over hoe jij het recht kunt inzetten om ze te lijf te gaan.
We zijn pragmatisch. Daarom werkt de Universiteit Maastricht met probleemgestuurd onderwijs. Vanaf dag één ga je op een daadkrachtige, actieve en leuke manier aan de slag met mondiale maatschappelijke kwesties. Dit doe je door het recht vanuit verschillende invalshoeken en in een brede maatschappelijke context toe te passen. Zo leer je hoe jij straks misschien wel de volgende klimaatzaak, het volgende Dieselgate of het volgende #metoo-schandaal aanpakt.
Ben jij pragmatisch, kom je op voor je idealen en wil jij de wet en het recht gebruiken om de wereld te veranderen?
Wil jij onderdeel uitmaken van onze bijzondere benadering van het recht en de maatschappij?
Kom rechten studeren aan de Universiteit Maastricht en zet je in voor de toekomst.
DE TOEKOMST HEEFT RECHTEN.